globsol

Globsol är en weekend för global solidaritet som i år arrangeras med temat unga som fredsbyggare.  Globsol ger deltagarna möjlighet att nätverka, påverka och arbeta med aktuella frågor i engagerande workshops, föreläsningar och diskussioner. Under tre dygn jobbar deltagarna tillsammans med erfarna facilitatorer, talare och arrangörer. Helgen ger möjlighet att lära sig nytt, utveckla sig, nätverka och ha kul. 

GLOBSOL
Globsol syftar till att skapa fler inspirande kontaktytor mellan unga samhällsengagerade medborgare och framtida beslutsfattare i de nordiska länderna. Målgruppen är unga mellan 18 och 22 år som är intresserade av att nätverka, hitta nya verktyg,  engagera sig, diskutera, inspirera och bli inspirerade. Deltagarna kommer bland annat från olika ungdomsförbund, gymnasier och högskolor och universitet i Sverige och Finland. Globsol är politiskt obundet och öppet för alla. 


Globsol uppmuntrar till ett aktivt deltagande för att bekämpa globala orättvisor och erbjuder kunskap om hur det är möjligt att agera i Finland och Sverige för att ta itu med dessa problem. Under en helg får deltagarna av bland annat  ta del av workshops, studiebesök och föreläsningen. Temat för Globsol varierar varje år. 2017 arrangerades Globsol för 11e gången under parollen "Unga som fredsbyggare". Andra tidigare teman har varit bland annat ungdomspolitik, hållbar utveckling, unga radikalisering, Agenda 2030. 

"Globsol öppnade hela världen för mig, det var ett sammanhang där jag lärde mig så mycket om ett extremt aktuellt och akut ämne men också en chans att äntligen få uttrycka mig på mitt modersmål. Det gick t.o.m. så långt att jag började tänka på finska igen vilket var för mig helt ofattbart. Globsol och alla som var en del av arrangemanget speglar enligt mig en hoppfull och positiv riktning för samtiden i relief till de lokala och globala kriserna som vi alla har framför oss!" säger en av deltagarna från Globsol 2017. 
 

Läs mer på www.globsol.se